Stranačke aktivnosti     | 28.07.2018. 13:05 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokratske partije (SDP) BiH

FENA Saopćenje

Nastavljajući turneju po BiH, mimo zvanične izborne kampanje, Šefik Džaferović odlučio je umjesto o sebi i programu koji nudi, govoriti o SDP-u i to potpune neistine i falsifikate. To ne čudi,  jer niti ima šta reći o sebi, a programa ni on ni SDA nikada nisu ni imali.

Podsjećamo Džaferovića da je upravo SDP-ova Vlada donijela jedini zakon o igrama na sreću koji je u FBiH usvojen. SDA je imala čak pet mandata i pet Vlada u čijem periodu vladanja, to nikada nije uradila. Sve to vrijeme njihov strateški partner bio je i ostao HDZ koji blokira svaki pokušaj da se kladionice dodatno oporezuju.

Umjesto što svog trodecenijskog strateškog partnera i njegove interese lažno fakturiše SDP-u, Džaferoviću bi bolje bilo da objasni kako i zašto je glasovima SDA na mjesto potpredsjednika Doma naroda FBiH izabran Drago Puzigaća iz SNSD-a? 

Zašto je SDA izglasala Dodikovog Puzigaću pored zlatnog ljiljana Armije RBIH iz SDP-a? Zašto je SDA, zajedno sa HDZ-om, sedam mjeseci blokirala mogućnost da se zakon o izbornim jedinicama uopšte razmatra u Parlamentu FBIH. U tom periodu bi bilo dovoljno vremena da se blokade HDZ - SNSD otklone?

Neka Džaferović na svojoj parapredizbornoj turneji ponudi odgovore građanima na ova pitanja, jer upravo oni plaćaju cijenu političkog sljepila njega i njegove SDA. Jasno nam je da Džaferoviću i SDA ne preostaje ništa drugo nego da iznose neistine o SDP-u, jer moraju bježati od istine o sebi.

Mi ćemo i dalje nastaviti sa iznošenjem istine o promašajima SDA,  koji su svima poznati i čije posljedice svi zajedno trpimo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu