Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 28.07.2018. 16:26 |

Nakon Latifagića i Muratović mijenja klub?

FENA

TUZLA, 28. jula (FENA) – Pripreme košarkaša OKK Slobode za novo prvenstvo počet će 20. augusta, saopćio je Feni novi trener Tuzlaka, Josip Pandža.

Dodao je da će u Tuzlu doći deset dana prije, jer želi osmotriti stanje u mlađim selekcijama kluba.

- Prvo ću raditi s grupom mlađih momaka od kojih neke, nakon sagledavanja stanja, namjeravam priključiti pripremama seniora – kaže Pandža.

Do sada su u Tuzli dogovorili dolazak Josipa Naletilića i Zlatka Jovanovića. Nekim igračima je istekao četverogodišnji ugovor, a produžio ga je jedino Almir Hasandić, dok nisu Enes Latifagić i Nedžad Muratović

-U razgovorima smo s više igrača, pričali smo i s njima, ali još nismo definirali selekciju. Jako smo oprezni, ne žurimo i nadam se da ćemo donijeti ispravne odluke – smatra mladi trener Tuzlaka.

Dok je Latifagić odbio ponuđeni ugovor uprave OKK Slobode i trenutno traži novi klub, neizvjesna je situacija s reprezentativcem Nedžadom Muratovićem.

-Bio sam na razgovorima sa čelnim ljudima kluba i još uvijek nisam ništa potpisao. Pregovaramo i dalje i tražimo „zajednički jezik“. U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću reći u kojem klubu ću igrati naredne sezone – rekao je Muratović Feni.

S obzirom da iza sebe ima relativno dobru sezonu, te da je reprezentativac, tuzlanski košarkaš ne bi trebao imati problema s izborom kluba.

-Postoji nekoliko opcija, sve ću dobro izvagati, a onda donijeti odluku o nastavku karijere, bilo u OKK Slobodi ili drugdje. Trenutno jedino želim da me zdravlje dobro služi i da spremno dočekam novu sezonu – zaključio je Muratović.

Trener Pandža dogovorio je s Tuzlacima četverogodišnju saradnju, s ciljem forsiranja domaćih snaga, stalnog igranja u Ligi za prvaka, ali i ulaska u ABA 2 ligu najkasnije za dvije sezone.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'