Sport     | 30.07.2018. 20:27 |

Odović: Željo je moja porodica

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Trener Fudbalskog kluba Željezničar Slobodan Krčmarević danas je podnio ostavku na tu dužnost, a za njegovog nasljednika izabran je Milomir Odović.

Srbijanski stručnjak povukao se nakon nepuna dva mjeseca rada i samo pet odigranih zvaničnih utakmica u kojim je Željezničar  zabilježio tri pobjede i dva poraza.

Šesdesettrogodišnji Odović dugogodišnji je član kluba s Grbavice. U igračkoj karijeri za Željezničar za 11 godina (1974.- 1984.) odigrao je 230 ligaških utakmica i postigao 22 gola. 

U trenerskoj karijeri Odoviću će to biti treći put da s klupe predvodi Željezničar, nakon što je ekipu vodio u sezonama 2003/04. i 2015. 

– Željo je moja porodica i protekli period sam bio uključen u rad Omladinske škole, ali sam naravno pratio i prvi tim. Jedva čekam sutrašnji trening. Nemamo vremena za priču, očekuju nas veoma bitne utakmice -  kazao je Odović.

Novog trenera "plavih" već ove sedmice očekuje dvije teške utakmice - gostovanje na Kipru u revanšu 2. pretkola Evropske lige protiv Apollona (četvrtak, 2. augista), te domaći susret 3. kola Premijer lige (nedjelja, 5. augusta) na Grbavici protiv Zrinjskog.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu