Stranačke aktivnosti     | 31.07.2018. 14:38 |

Najava posjete prof. dr. Mirsada Hadžikadića Sanskom Mostu

FENA Saopćenje

Rođeni Banjalučanin, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, paralelno sa višedecenijskom uspješnom akademskom i profesionalnom karijerom, vrlo posvećeno je učestvovao u osnivanju i radu nekoliko institucija koje su u fokusu svog djelovanja imale promociju države Bosne i Hercegovine.

Nakon što je početkom godine najavio svoj politički angažman, a s ciljem bližeg upoznavanja sa njegovim političkim i profesionalnim djelovanjem, prof. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, 2. avgusta boravi u Sanskom Mostu.

Tim povodom zadovoljstvo nam je pozvati vas na susret s građanima na temu «Pokretači privrede u Bosni i Hercegovini»

Sanski Most, Hotel Sanus, četvrtak, 2. avgust 2018. godine, 18.00 sati

U toku susreta vodiće se diskusija o potencijalima koje Bosna i Hercegovina ima i pravcima djelovanja u cilju razvoja i rasta privrede te neformalno druženje s prisutnima.

Izjave za medije će bit organizovane u 17.45 sati.

O prof. Hadžikadiću

Prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić  je izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti u SAD. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Hadžikadić: Schmidtovo djelovanje predstavlja prelazak crvene linije sa teškim posljedicama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'