Stranačke aktivnosti     | 31.07.2018. 20:18 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Svjedočili smo još jednom katastrofalnom potezu naše vlasti koja je kapitulirala pred gradnjom Pelješkog mosta i time, ponovo po ko zna koji put, pokazala kako su joj, osim na jeziku, domovina Bosna i Hercegovina i njeni interesi zadnji na spisku prioriteta. Porazna je bila i nelogična izjava ministra Juske, inače čestitog čovjeka, kako sve ovo nije u njegovoj nadležnosti i nadležnosti njegovog ministarstva, obrušivši se pri tome na članove Naroda i Pravde, a sve samo zato jer mu je šef naložio tako. Isti onaj šef, koji za sebične stranačke talove u sekundi izda nacionalne interese, isti onaj šef kojeg nigdje nije bilo dok je gorilo Predsjedništvo, isti onaj šef koji već 20 godina odbija da dođe u Potočare na komemoraciju, isti onaj šef koji se navodno „svađa“ sa HDZ i SDA, a u stvarnosti i iza kulisa, odlično s njima sarađuje i trguje, a sve na štetu BiH.

Radončiću i njegovom Avazu nisu smetale izjave stručnjaka koji su potvrdili da je pitanje Pelješkog mosta u nadležnosti ministarstva Ismira Juske (i samim tim pod ingerencijom SBB-a). Je li moguće da njegovom šefu nije smetala ni izjava Zeljka Komšića  u kojoj kaže:

„Zna se ko je nadležan. Tehničko-operativni i djelimično politički je odgovorno Ministarstvo prometa i komunikacija BiH. Ministar Ismir Jusko je odgovoran što nema čvršći stav, to je moje mišljenje.“

Stručnjak za pomorski saobraćaj Nedžad Alikadić dijeli slično mišljenje:

"U januaru su se sastali Butković (HR) i Jusko. Konstatirali su da nema prepreka za izgradnju. Isti Jusko je rekao istom Butkoviću da se ne protivi (gradnji mosta). Sada se pravi nevješt. Takvi ljudi su dovodili bh. i hrvatsku javnost u zabludu", bio je jasan Alikadić.

Ipak, samo reagovanje Naroda i Pravde ponukalo je mašineriju iz „Tornja“ na reakciju i to uzimamo kao kompliment.

Upitima cijele bh. javnosti koja traži da joj se kaže kako smo došli u ovu poražavajuću situaciju i ko je odgovoran za predaju nacionalnih interesa, pridružuje se i osnivač Naroda i Pravde, Kemal Ademović, koji ministra Jusku pita:

„Ismire, ti kažeš da si zaslužan što će kontrola vazdušnog prostora iznad BiH konačno pripasti nama, te da si ubrzao izgradnju mosta na Svilaju, kao međunarodnog graničnog prijelaza. U isto vrijeme, veoma je čudno da si nadležan za kopno, rijeke, prekogranične projekte, nebo, ali da nisi nadležan  i za more? Možda da se ipak preslušaš još jednom?

Što se tiče projekata koje si pobrojao, a prije svega kontrole bosanskog neba, već decenijama tvoji prethodnici ministri isto pričaju, ali nebo i dalje kontrolišu Beograd i Zagreb, pri čemu naša domovina trpi ogroman gubitak koji se mjeri milijardama maraka.

Kada je pak u pitanju obezbjeđivanje 2,5 milijarde KM kredita, koje si kako kažeš ti osigurao, to će isto reći i Zvizdić – da je on to osigurao. Ipak, Bosanci i Hercegovci od toga ne vidješe neke fajde.

Meni to ,kao građaninu, izgleda ovako - što vi iz SDA I SBB više obezbjeđujete Bosni i Hecegovini, sve je manje te iste BiH, kao i Bosanaca i Hercegovaca koji ovdje ostaju. Ako je to i od „grande koalicije“, brate previše je. Idite vi sa tih pozicija na kojima nam „obezbjeđujete“ i činite dobro, ne bi li nam se mladost povratiti iz pečalbe, pa da pokušamo ovu zemlju izgraditi, bolje, brže i pravednije.“, izjavio je Kemal Ademovic, ratni specijalac i heroj, dobitnik najviših priznanja Zlatnog ljiljana i Zlatne policijske značke.

Narod i Pravda i dalje očekuje od Ministarstva prometa i komunikacija, kao i od Vijeća ministara, da pod hitno reaguju i odlučnim diplomatskim mjerama spriječe pomorsku blokadu BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana