Bosna i Hercegovina     | 01.08.2018. 10:14 |

Crnadak primio u oproštajni posjet Fergusona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. augusta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je u oproštajni posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwarda Fergusona.

Crnadak je, tom prilikom, zahvalio veleposlaniku na osobnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja i podršci koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža BiH i izrazio nadu da će UK nastaviti da igra konstruktivnu ulogu u BiH.

U saopćenju MVP-a BiH navodi se kako su Crnadak i Ferguson konstatirali da je u prethodne četiri godine jedan od najvažnijih doprinosa bila tzv. britansko-njemačka inicijativa koja je omogućila započinjanje značajnih reformi, "te je u potpunosti poštovala ustavnu strukturu BiH i ulogu Republike Srpske i Federacije BiH, kao dva entiteta".

Sugovornici su izrazili spremnost dvije zemlje da ugovorno reguliraju daljnju suradnju i odnose nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU.

Veleposlanik Ferguson je istaknuo odličnu suradnju koju je imao sa MVP BiH i ministrom Crnatkom osobno, izrazio uvjerenje da će se odnosi između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti uspješno razvijati i ubuduće, te potvrdio nastavak potpore svoje zemlje ekonomskom razvitku BiH i europskim integracijama BiH i regije zapadnog Balkana.

Crnadak je Fergusonu zaželio uspješan nastavak karijere, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Ambasador Ferguson: U regionu postoje brojne 'teorije zavjere' o ulozi Britanije

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo