Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, boravio je Prači, Ustikolini i Goraždu, gdje se sastao sa lokalnim stanovništvom, razgovarao o životnim temama i rješenjima koje nudi Nezavisni blok. Ovaj kraj je izoliran i prepušten samom sebi, bez ikakvih razvojnih planova aktuelnih vlasti, a potencijala za kvalitetan život itekako ima. U općini Pale-Prača, koja je jedna od tri općine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predstavnici Nezavisnog bloka su obišli šehidsko mezarje, a nakon toga u razgovoru sa narodom Ustikoline predstavili i kandidata za člana Predsjedništva BiH Senada Šepića, kao i kandidate NB-a za Parlament BiH iz ove izborne jedinice – ekonomskog analitičara Faruka Hadžića i penzionisanog brigadira Bahrudina Kumru, koji je u proteklom ratu bio jedan od komandanata u gradu heroju – Goraždu. Nakon Ustikoline, u Goraždu je održana i javna tribina na kojoj su govorili predstavnici Nezavisnog bloka.   

Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, je tom prilikom izjavio: ''Bio sam na Uni prije koji dan, pa na Vrbasu, u dolini Bosne, evo danas smo na Drini. Sutra idemo prema Bregavi i Neretvi. I narod podjednako je svugdje nezadovoljan aktuelnom vlasti i željan promjena. Nezavisni blok ima tim sposobnih ljudi koji zna i želi napraviti programe za ravnomjerni regionalni razvoj. Moja Krajina ima drugačije prioritete od, recimo, Goražda, ali narod traži i tamo i ovdje traži poštenu državu i pošten pristup. Jednake šanse za sve i mogućnost da se na svakom pedlju zemlje dobro i kvalitetno živi, po modernim evropskim standardima.''

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.