Bosna i Hercegovina     | 01.08.2018. 13:59 |

Brčko: Vlada usvojila Dokument okvirnog proračuna za 2019. – 2021. godinu

FENA Saopćenje

BRČKO, 1. kolovoza (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 44. redovitoj sjednici Dokument okvirnog proračuna Brčko distrikta BiH za razdoblje 2019. – 2021. godine.

Ovaj Dokument zakonom je određen kao pretpostavka izrade proračuna za narednu godinu. Njime se određuju fiskalne politike te ostvarenje prihoda i rashoda za naredne tri godine, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

- Razina prihoda za 2019. godinu je 208 milijuna maraka, za 2020. godinu 210 milijuna, a za 2021. godinu 212 milijuna maraka, što je evidentan porast prihoda. Ovaj porast temeljimo na makroekonomskim pokazateljima, a cjelokupan Dokument je analitički urađen - rekao je ravnatelj Direkcije za financije Brčko distrikta BiH Mato Lučić.

Napomenuo je kako će Direkcija odmah pristupiti izradi instrukcije br. 2, koja određuje indikativne granice prihoda i rashoda za narednu proračunsku godinu.

Na redovitoj sjednici odobrene su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu utvrđivanja iznosa naknade u postupku eksproprijacije nekretnina.

Imenovan je predstavnik Brčko distrikta BiH u radnu skupinu na državnoj razini za praćenje, primjenu i izvještavanje o realizaciji Okvirne strategije prometa BiH za razdoblje od 2016. do 2030. godine, a usvojene su i tehničke izmjene Odluke o imenovanju članova Gospodarskog vijeća Brčko distrikta BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'