Sport     | 01.08.2018. 19:29 |

Gasperini: Kvaliteniji smo, imamo dobre šanse da prođemo dalje

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 1. augusta (FENA) - Nogometaši Sarajeva sutra na Koševu dočekuju ekipu Atalante iz Bergama u revanš susretu drugog pretkola Evropske lige.

Prva utakmica između ta dva tima, odigrana prije šest dana u Reggio Emiliji, završena je remijem 2:2, iako je sedmoplasirana ekipa prošle sezone u italijanskoj Serie A važila za apsolutnog favorita. 

Trener Atalante Gian Piero Gasperini na današnjoj pres-konferenciji, uoči zvaničnog treninga svoje ekipe na stadionu "Asim Ferhatović Hase", izjavio je da je i pored nepovoljnog rezultata u prvom susretu Atalanta i dalje favorit. 

- Rezultat nije onakav koji smo očekivali, 2:2 je dosta težak rezultat. Ali mislim da imamo kvalitet i dobre šanse da prođemo dalje. Smatram da možemo postići dva gola, iako nas očekuje težak teren. Rezultat iz prve utakmice nije pravo mjerilo obizirom kako je bilo stanje na trerenu tokom 90 minuta. Mislim da smo u prvoj utakmici napravili puno grešaka, koje ćemo pokušati da ispravimo. Sarajevo je solidna ekipa, ima dosta organizovanu odbranu i maksimalno su iskoristili svoje prilike. Moramo biti oprezni, jer Sarajevo ima dosta visok procenat realizacije šansi - kazao je Gasperini.

Odbrambeni igrač Atalante Andrea Masiello izjavio je da će njegov tim pokušati da "ponovi dobre stvari iz prošle utamice".

- Ostaje nam 90 minuta da odigramo dobro i ozbiljno. Pokušat ćemo na sve načine dobiti ovu utakmicu koja je vrlo važna za nas i za sve ono što smo radili u protekle dvije godine. Mi smo ekipa koja zna šta želi - kazao je Masiello.

Utakmica između Sarajeva i Atalante će biti odigrana sutra, s početkom u 20.15 sati, na stadionu "Asim Ferhatović Hase“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'