Bosna i Hercegovina     | 02.08.2018. 11:19 |

Bukvarević: Sjećajući se najboljih sinova čuvamo cjelovitu BiH (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Sjećajući se slavne prošlosti i naših najboljih sinova, čuvajmo i gradimo cjelovitu, slobodnu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu - poručio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević koji je danas na Šehidskom mezarju Kovači, kao predsjednik Organizacionog odbora otvorio manifestaciju ''Odbrana BiH-Igman 2018''.

Istakao je da je cilj manifestacije očuvanje i njegovanje kulture sjećanja na šehide i poginule borce, ali i na sve branioce domovine, da bi se sjećali simbola odbrane BiH.

- Naša nastojanja su da ova manifestacija svake godine bude masovnija i da u njoj učestvuju patriote iz svih krajeva BiH. Poruka je da smo mi veterani Armije RBiH i MUP-a RBiH u stroju onih koji se bore i čuvaju cjelovitu, slobodnu i demokratsku domovinu - kazao je Bukvarević.

Na mezarju Kovači danas je odata počast šehidima te prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću, a prvi dan manifestacije bit će nastavljen vjerskim programom na Kovačima, misom zadušnicom i parastosom za duše poginulih boraca Armije RBiH.

Drugog završnog dana manifestacije bit će otkriveno rekonstruirano spomen-obilježje na Velikom Polju na Igmanu, a potom će biti održani defile ratnih zastava i veterana Armije RBiH i MUP-a BiH, čas historije, sportska takmičenja, vjerski, kulturni i umjetnički program uz obraćanje zvaničnika BiH.

Na Igmanu se očekuje oko 10.000 posjetilaca.

Generalni pokrovitelj manifestacije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2029

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1x1wgxlQFZm2kHi19u9o5Th-JRyYOJ64m?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Otvorena putujuća izložba 'Fenomen u dva stiha – Bećarac' autora Maria Katića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom