Stranačke aktivnosti     | 02.08.2018. 13:01 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, boravio je Hercegovini, u Stocu, Čapljini i Mostaru. U Stocu je sa građanima razgovarao o rješenjima i odnosu Nezavisnog bloka prema Hercegovini koja je često meta potkusurivanja vladajućih stranaka. U delegaciji Nezavisnog bloka su bili i Amer Obradović, generalni sekretar NB-a i kandidat za Parlament FBiH (iz izborne jedinice HNK), Adis Šehić, nosilac liste NB-a za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i drugi kandidati na oktobarskim izborima. Nakon Stoca, na prostoru Dubravske visoravni, predstavnici NB-a su razgovarali sa poljoprivrednicima, sa ljudima koji na težak način zarađuju za svoje porodice i kojima najviše smeta nepravda u poticajima i nametnuta konkurencija na tržištu koja obara otkupne cijene poljoprivrednih proizvoda. Na kraju posjete, Šepić je sa saradnicima govorio na javnoj tribini u Mostaru.   

Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, je tom prilikom izjavio: ''Znamo svi kako se tretira sve što je južno od Ivan planine. Ovo iznad Bakiru, a ispod Draganu. To nije Bosna i Hercegovina kakva treba ovom narodu. Razgovarao sam sa poljoprivrednicima koji mi kažu – ako nisi u stranci – nema poticaja! To nije poštena država. Nezavisni blok zna kakvi su odnosi i zašto etničke podjele vladajući koriste kako bi manipulisali Hercegovinom. Naša vizija Bosne i Hercegovine je jednaka prava za sve i južno i sjeverno od Ivana. Znači, kakva prava ima Bošnjak ili Srbin u Stocu, takva prava mora imati i Hrvat, ili Srbin u Sarajevu. Sretan sam da ljudi u ovom dijelu Bosne i Hercegovine sve razumiju trenutno nametnuto i neizdrživo stanje, ne žele više strah i traže promjene. Nezavisni blok je promjena koja će sigurno donijeti poštenu državu i u ovaj dio naše Bosne i Hercegovine.''

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana