Sport     | 02.08.2018. 13:27 |

Pisar, Mujčinović i Trkić skrenuli pažnju na sebe tokom kadetskog kampa u Zenici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 2. augusta (FENA) - Selektor kadetske nogometne reprezentacije Sakib Malkočević jučer je u Trening centru N/FSBiH u Zenici okončao četverodnevno testiranje potencijalnih kandidata za ovu, U17 selekciju, koju od 10. do 16. oktobra očekuje kvalifikacioni turnir za plasman u elitnu fazu.

Savez će biti i domaćin kvalifikacijskog turnira grupe II za Evropsko prvenstvo 2019. godine, koje se igra u Republici Irskoj. Rivali će nam biti Ukrajina, Island i Girbaltar.

-Bez obzira što smo mi nosioci grupe, neće biti nimalo lako u ovoj konkurenciji izboriti plasman u elitni krug kvalifikacija, a što i jeste naš osnovni cilj. Jer, kada izborimo plasman u elitni krug, više nemamo šta ni izgubiti. Možemo se samo plasirati na EP - ističe selektor Malkočević.

On dodaje da, nažalost, zbog činjenice kako ovo nije bio UEFA-in termin, nije mogao računati na sve igrače koje je želio provjeriti, jer ih njihovi klubovi nisu željeli pustiti.

- Pozvali smo većinom igrače iz inostranstva, za koje smo mislili da će nam moći koristiti u nastupajućim kvalifikacijama. Zato mi je žao što, prije svega, nismo mogli provjeriti Bećira Omeragića iz Ciriha, Amera Vrcića iz Frankfurta i Vanju Panića iz Domžala...- kaže Malkočević, koji je ipak testirao 30-ak igrača.

Neki su skrenuli pažnju na sebe te ušli u krug kandidata za reprezentaciju, koji bi mogli dobiti priliku u narednim mečevima.

-Dobili smo, recimo, Davida Pisara iz Crvene Zvezde, zatim Ejmena Mujčinovića iz Ingloštada, Armina Trkića iz Austrije Liniena. Prije kvalifikacija, imamo ugovorene dvije kontrolne utakmice sa Srbijom, 11. i 13. septembra, koje ćemo igrati u njihovom nacionalnom trening centru u Staroj Pazovi. Ako bude mogućnosti, tražit ću da krajem ovog mjeseca odigramo još jednu kontrolnu utakmicu. Rivali bi nam mogli biti Crna Gora ili Slovenija. Čeka nas još puno posla, jer ovo je osjetljiva generacija. Mada smo u pet kontrolnih utakmica tri dobili i dvije odigrali neriješeno, još uvijek nisam zadovoljan kako izgledamo i kako igramo- kaže selektor Malkočević.

Za ovo okupljanje, Malkočević nije zvao 10-ak igrača koji su ranije igrali te koji bi trebali činiti okosnicu tima.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu