Bosna i Hercegovina     | 02.08.2018. 14:43 |

Zenica - Galijašević i Sinanović obišli gradilište škole u Tetovu

FENA Saopćenje

ZENICA, 2. augusta (FENA) – Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Miralem Galijašević i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović obišli su danas gradilište novog objekta Osnovne škole "Hasan Kikić" Tetovo u Zenici.

Sredstva za izgradnju škole od 2,3 miliona KM osigurala je Vlada ZDK-a.

Galijašević je najavio da će do kraja augusta biti završena prva faza radova za koju je izdvojeno 1,2 miliona KM, a potom slijedi druga faza i opremanje škole za što je prema projektu predviđeno 1,1 miliona KM.

- Osigurali smo cjelokupan iznos za završetak obje faze projekta, tako da nismo u toku s navodima da je dio sredstava osigurala Vlada Federacija BiH. Radovi idu po planu i očekujemo da izvođači završe posao u roku - kazao je Galijašević.

Nova školska zgrada, dodao je, će biti najljepša i najmodernija u Bosni i Hercegovini i pružit će djeci i zaposlenima najbolje uslove za nastavni proces i boravak u školi.

Nova zgrada OŠ „Hasan Kikić“ bit će prvi novoizgrađeni školski objekt na području ZDK-a nakon rata.

Objekt će imati osam učionica, dvije višenamjenske prostorije, upravne prostorije, energetski blok, prostorije koje će se koristiti za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, igralište za niže uzraste kao i sportski poligon za sve uzraste, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!