Sport     | 03.08.2018. 13:45 |

Fudbalerke iz regiona na prvom ženskom turniru u Banjoj Luci

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 3.augusta (FENA) – Fudbalerke iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske učestvovat će na prvom Međunarodnom turniru u ženskom fudbalu koji počinje danas u Banjoj Luci.

Entitetska ministra porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović izrazila je zadovoljstvo, jer na turniru, koji do 5. augusta organizuje ŽFK „Banja Luka“, učestvuju ekipe iz regiona.

- Turnir je prilika da se razvijaju prijateljstva i gradi budućnost bez predrasuda i razlika, koje su minimalne ali predstavljaju bogatstvo koje oplemenjuje. Upravo su sportisti ti koji na najbolji način mogu promovisati ove vrijednosti – naglasila je Davidović.

Predsjednik ŽFK „Banja Luka“ Zoran Aleksić je naglasio da je ideja za organizaciju ovog turnira nastala još prije nekoliko godina.

-Naša ideja je bila da turnir čine ekipe iz bivših jugoslovenskih republika i da promovišemo sport i ženski fudbal. Želimo da gostima na najbolji način prezentujemo naš grad a da turnir organizujemo i u narednim godinama – kazao je Aleksić i podsjetio da je upravo ovih dana, tačnije 2. augusta, i rođendan ovog kluba.

Na turniru, osim domaćina, učestvuju i timovi: „Radomlje“ iz Slovenije, „Viktorija“ iz Hrvatske i „Rad“ iz Srbije.

Potpredsjednica Organizacionog odbora turnira Zorica Kuzmanović – Vasilić je istakla da je, osim promocije sporta i ženskog fudbala, cilj turnira i promocija znamenitosti Banja Luke i Republike Srpske.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Gradonačelnik Brčkog prvim potezom otvorio 'Revijalni ekipni turnir u šahu'

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'