Stranačke aktivnosti     | 04.08.2018. 11:21 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Povodom niza izrečenih konstrukcija u medijima prema Socijaldemokratskoj partiji BiH od strane premijera Federacije BiH Fadila Novalića, delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević je premijeru Novaliću poručio da je za ovako loše stanje upravo najodgovorniji on i stranka iz koje dolazi. 

„Stvarno ne znam do kada ćete sve nas građane smatrati idiotima kojima bez ikakvih sankcija možete nastaviti prodavati vaše laži i ublehe. 

U više navrata ste u posljednje vrijeme, po sistemu plaćenog oglasa, izrekli gomilu laži o svemu i svačemu, te teških i neutemeljenih kvalifikacija o montiranju afera i optužnica, pominjući i mene lično, kao i Socijaldemokratsku partiju BiH, kojoj pripadam.  

Vas svako malo uhvate u nečasnim radnjama i onda je izmišljanje neistina o drugima za takve kao što ste Vi jedini izlaz. Na sreću, Vi ćete uskoro biti smijenjeni, što će predstavljati dekontaminaciju javnog prostora.  

Iskreno se nadam da nam se nikada neće ponoviti takva sramota na mjestu premijera, koja gladnim i iscrpljenim građanima poručuje kako je život „lopta šarena“, koja mladim „objašnjava“ da oni ovu zemlju napuštaju iako imaju posao, koja govori o nevidljivim autoputevima, rastrošnim građanima, koja tvrdi da su akcize „zrak za nova pluća“ i gomilu drugih budalaština koju ste izgovorili u ovom mandatu.  

Vašu sklonost da optužite druge za kojekakve konstrukcije leži u činjenici da dolazite iz stranke gdje je prisutna navika da se montiraju optužnice i afere putem podobnih novinara, policajaca i tužilaca.  

Vi ste politička sramota i svoje stranke, Federacije BiH i države u cjelini.  

Upitajte se po čemu će Vas pamtiti za koji mjesec kada budete smijenjeni? Ništa uradili niste. Koji su vaši uspjesi, šta ste radili? Dobili novac od MMF-a, da bi tri puta zanavljali vozni park Vlade i kupovali zgradurine po FBiH?  

Vi ste onaj koji je bezozbrazno obavijestio javnost kako roditeljsku kuću trebamo finansirati donatorskim telefonom. Vi ste onaj koji je i vlastito dijete doveo u poziciju da se stidi jer je “imalac dokumentacije” ili “jedina u Sarajevu”.  

Vi ste, premijeru, najviše odgovorni zašto nemamo institucije koje trebaju da utvrđuju ko je kriminalac, jer ste blokirali implementaciju Zakona o suzbijanju i borbi protiv korupcije FBiH. Vi ste čovjek koji je od radnika napravio robove. Vi ste čovjek koji je objašnjavao da je minimalna plata od 406 KM društveno opasna.  

Nastavili ste preko Zakona o PiO, praveći od radničke sirotinje penzionersku sirotinju, a današnjim penzionerima ubili svaku nadu da im može biti bolje.  

O vašim “sabranim djelima” stranice bi se mogle ispisati, ali zaključak bi na kraju opet bio isti - vi ste jedan obični manipulator kakvog ova država još nije imala, a nije baš da raznih probisvjeta nije bilo u politici. 

Da imalo obraza imate dali bi ostavku prije nego budete smijenjeni, a ne sanjali još jedan mandat. Sram da vas bude!“, navodi Žuljević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo