Bosna i Hercegovina     | 05.08.2018. 09:47 |

Bećirović: Stvarati uslove za razvoj turizma, kao najbrže rastuće grane privrede

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 05. augusta (FENA) - Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je zajedno s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem Panonska jezera gdje je imao niz razgovora s građanima Tuzle i drugih bh. gradova, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Bećirović je, obilazeći Panonska jezera, istaknuo da svi organi vlasti u državi Bosni i Hercegovini moraju stvarati uslove za razvoj turizma, kao najbrže rastuće grane privrede.

U tom kontekstu, rekao je da treba usvojiti inovirane strategije razvoja turizma, te planirati niz novih turističkih zona u prostornim planovima. Strategija nam treba dati pravce razvoja turizma na cijeloj teritoriji države BiH, koje vrste turizma se trebaju razvijati, kakvi su hotelski kapaciteti, infrastruktura i ostali turistički sadržaji za dobru ponudu.

Bećirović je, čestitajući Jasminu Imamoviću na uspješnim projektima, istaknuo  spremnost da sutra, kao izabrani član Predsjedništva BiH, bude promotor pozitvnih primjera, ali i čovjek koji će biti u službi svih gradova i općina.

- Posebnu pažnju moramo posvetiti oblicima turizma koji mogu dati nove šanse za cjelogodišnju turističku sezonu, kao što su zdravstveno-medicinski turizam koji pruža velike šanse za zaradom i novim radnim mjestima - naglasio je Bećirović.

Također, poručio je da se „nema namjeru upuštati u zastarjelu, stereotipnu i svađalačku kampanju koju promoviraju pojedini kandidati“.

Kaže da je njegova politika, politika promocije pozitivnih primjera u privredi, kulturi, sportu, nauci...

- Drugi neka se svađaju, moje je da razvijam novu politiku optimizma, nade i otvaranja perspektive za sve ljude u našoj domovini - zaključio je Bećirović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović danas u Sarajevu s ambasadorima država članica Kvinte

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Bećirović razgovarao s ambasadorom Namoorom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu