Sport     | 05.08.2018. 23:02 |

Željezničar u derbiju bolji od Zrinjskog

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Nogometaši Željezničara večeras su na Grabavici pobijedili ekipu Zrinjskog sa 2:0 (2:0) u derbi susretu 3. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Oba pogotka za  "plave"  postigao je  Sulejman Krpić u 36. i 40 minuti iz penala. 

Aktualnom prvaku to je bio prvi poraz u dosadašnjem dijelu sezone, dok se Željezničar drugom pobjedom  probio na treću poziciju na tabeli.

Prvi ozbiljniju priliku da povedu imali su gosti na samom početku susreta, kada je Todorović promašio iz dobre  pozicije. Domaći su uzvratili preko Veselinovića, čije je  pokšaj zaustavio golman Zrinjskog Soldo. 

Najbolju priliku da povedu Mostarci su imali u 35. minuti kada je Todorović  uposlio Jovića koji se sjajno oslobodio Bogićevića, ali je njegov udarac završio pored gola Kjosevskog.

Samo dva minuta kasnije domaći su poveli.  Stevanović je ubacio sa desne strane, a lopta je nakon šuta Veselinovića pogodila Krpića i završila iza leđa Solde. 

"Plavi" su povećeli prednost u 40. miniuti. Prodor Veselinovića  u kaznenom prostoru nepropisno  je  zaustavio  Galić,  sudac  Zoran Grbić je svirao jedanaesterac, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Krpić. 

Željezničar je bolje otvorio i drugo poluvrijeme, a već u petoj minuti nastavka ekipa trenera Milomira Odovića  je propustila dobru  priliku da  dođe do trećeg pogotka, kada je Čurjurić  ubacio loptu s lijeve strane, Blagojević je šutirao, ali je  njegov pokušaj zaustavila  prečka. 

Inicijativa "Plemića"  u posljednih 20-ak minuta nije dovela do promjene rezultata. Najbolju priliku imao je Jović čiji je sjajani udarac odličnom intervencijijom zaustavio Kjosevski. Željezničar se do kraja uspio odbraniti i doći do zaslužene pobjede. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo