Servisne informacije     | 06.08.2018. 17:04 |

I dalje obustavljen saobraćaj na A-1 kod graničnog prijelaza Bijača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. augusta (FENA) - Zbog protesta, na autoputu A-1 kod graničnog prijelaza Bijača, još uvijek je na snazi obustava saobraćaja.

Pojačana je frekvencija vozila u oba smjera na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Ivanica i Neum 2. Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do formiranja kolona, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta na putevima u BiH, a zbog učestalih lokalnih padavina vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo