Ekonomija     | 07.08.2018. 19:58 |

Članovi Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku posjetili VTKBiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mario Karamatić i član Povjerenstva Ognjen Tadić posjetili su danas sjedište Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH.

Tijekom razgovora sa predsjednikom VTKBiH Nemanjom Vasićem i potpredsjednicima Komore Vjekoslavom Vukovićem i Ahmetom Egrlićem, članovi Povjerenstva upoznati su sa organizacijom i načinom njenog rada, problemima sa kojima se suočava privreda u BiH i načinima na koji VTKBiH pomaže da se oni prevaziđu.

Kako je istaknulo rukovodstvo, VTKBiH kao samostalna, nevladina, nepolitička i neprofitna javno - pravna asocijacija privrednih subjekata i privrednih asocijacija sa teritorija BiH prvenstveno zastupa privrednike pred tijelima vlasti te su, s tim u svezi, pozvali Povjerenstvo da kao parlamentarno tijelo bude partner u stvaranju boljih uvjeta poslovanja s ciljem očuvanja radnih mjesta i privlačenja investicija.

Kao pozitivan primjer dosadašnje suradnje, sugovornici su istaknuli potporu koju je Povjerenstvo dalo Komori prigodom donošenja Odluke o ostvarivanju prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina čime se, između ostalog, u značanoj mjeri privrednici podstiču da modernizuju svoju opremu i proizvodnju.

Članovi Povjerenstva i rukovodstvo Komore istaknuli su da današnji sastanak predstavlja dobar primjer suradnje VTKBiH sa vlastima u BiH, te da sličan vid suradnje u obostranom interesu treba biti i češći, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'