Bosna i Hercegovina     | 08.08.2018. 15:11 |

Ministar odbrane Poljske posjetio bazu EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. augusta (FENA) - Ministar odbrane Poljske Mariusz Błaszczak posjetio je danas bazu Butmir gdje se sastao s osobljem EUFOR-a i poljskim vojnicima koji služe u misiji.

Poljskog ministra je dočekao načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Gabor Horvath, a zatim, je prije sastanka s načelnicima odjela EUFOR-a, izvršio smotru počasne jedinice.

Nakon razmjene poklona, održan je sastanak na kome su viši oficiri EUFOR-a informirali Błaszczaka o trenutnoj situaciji i kontinuiranim aktivnostima EUFOR-a.

Po završetku sastanaka s generalom Horvathom, Błaszczak je prisustvovao poljskoj vojnoj svečanosti na kojoj su poljski vojnici EUFOR-a obilježili Dan Poljske armije. Dan Oružanih snaga, takođe poznat i kao Proslava poljskih Oružanih snaga, tradicionalno se održava 15. augusta  i to je državni praznik, povodom kojeg se u cijeloj zemlji organizuju parade u čast aktivnih pripadnika,  bivših pripadnika, kao i onih koji su dali svoje živote u borbi, saopćeno je iz EUFOR-a.

Molimo Vas koristite ovu verziju saopćenja. Naime, u saopćenju iz EUFOR-a navedeno je pogrešno ime poljskog ministra. Ispravka je boldirana.   

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poljska i ukrajinska vlada razgovaraju o ublažavanju spora oko uvoza ukrajinskih žitarica

Policija pretražuje kuće bivših poljskih zvaničnika u istrazi o finansijskom skandalu

Ruski ambasador ignorirao poziv da se pojavi u poljskom ministarstvu vanjskih poslova

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!