Sport     | 10.08.2018. 19:04 |

Sarajake na pragu plasmana u 1/16 finala UEFA Lige prvaka

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 10. augusta (FENA) – Nogometašice SFK 2000 Sarajevo, već nakon 2. kola kvalifikacijskog turnira i današnje pobjede nad moldavskim prvakom SS Anenii Noi rezultatom 5:0 (4:0), nalaze se na pragu plasmana u 1/16 finala UEFA Lige prvaka.

Mrežu gošći načela je već u 3. minuti, šutem sa ivice peterca, Merjema Medić, koja je i u 31. minuti povisila i na 3:0. Drugi gol za naš tim postigla je u 23. minuti Jasna Đokić, iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, a ista je igračica, u sudijskom dodatku prvog poluvremena pogodila i iz penala za 4:0.

Tim rezultatom otišlo se i na odmor, ali samo što je počelo drugo poluvrijeme, u 49. minuti, Tamara Bojat je povisila na 5:0 te postavila i konačan rezultat.

Sarajke su ostale na čelu grupe 8, sada s maksimalnih šest bodova, a u ponedjeljak im protiv estonskog Parnua odgovara i remi za siguran prolaz. Naše prvakinje mogu čak i izgubiti od Parnua, ali pod uslovom da Vllaznija u zadnjem kolu dobije i moldavski SS Anenii Noi.

U tom bi se slučaju zatvorio krug, u kojem bi, od tri ekipe sa po šest bodova, gotovo sigurno naš prvak imao najbolju gol-razliku.

Parnu je, naime, nakon trijumfa u utorak protiv SS Anenii Noi s 2:0, danas na Stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu poražen od Vllaznije s 1:3. U posljednjem kolu, u ponedjeljak, 13. augusta, sa početkom u 17 sati, u Sarajevu igraju Vllaznija i SS Anenii Noi, a u Zenici SFK 2000 Sarajevo i Parnu.

Tabela nakon 2. kola: SFK 2000 Sarajevo 6 (gol razlika 10:0), Parnu (3:3) i Vllaznia (3:6) po 3 boda te SS Anenii Noi bez bodova (0:7).

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom