Bosna i Hercegovina     | 11.08.2018. 12:31 |

Međunarodna biciklijada 'Nacionalni park Una'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 11. august (FENA) - Rekreativno – biciklistički klub „Japod“ organizator je 9. međunarodne biciklijade „Nacionalni park Una“. Danas ponovo, gotovo stotinu biciklista i rekreativaca iz Hrvatske i BiH pedalira stazama uz rijeku Unu, od Gradskog trga u Bihaću do Kulen Vakufa.

- Zvanični termin  biciklijade bio je peti august, međutim, prolongirana je za ovaj vikend zbog Dana žalosti u gradu Bihaću. Nažalost, zbog zabrane MUP-a Republike Hrvatske, učesnici neće moći uživati ni u vožnji vozom kroz najljepši dio Nacionalnog parka Una, što je bio običaj prethodnih godina. To su i razlozi manjeg broja učesnika, u odnosu na prethodne godine. Međutim, s obzirom na okolnosti, zadovoljni smo - istakao je Ahmet Alibabić iz Rekreativno – biciklističkog kluba „Japod“.

Nakon rekreativne vožnje, već sutra građani Bihaća će moći pratiti i nadmetanje za državnu šampionsku titulu u brdskom biciklizmu. Naime, Biciklistički klub „Daj krug“ domaćin je Šestog uspona na Plješevicu, odnosno Uphill prvenstva Bosne i Hercegovine.

Biciklistički vikend u gradu na Uni, još jedna je potvrda kako su ovaj sport i način rekreacije postali nezaobilazan segment sportsko – turističke razglednice i ponude Unsko-sanskog kantona.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana