Servisne informacije     | 13.08.2018. 07:16 |

Na GP Izačić pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je umjerena frekvencija vozila.

U jutarnjim satima upozorava se na maglu, koja smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja krećite u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku), Podlugovi-Visoko(oštećenje dilatacione naprave, na mostu MO4 se saobraća preticajnom trakom) i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na Graničnom prijelazu Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Svjetska trgovinska organizacija predviđa oporavak trgovine

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana