Regija     | 13.08.2018. 11:52 |

Na Ljetnoj školi mladih Crvenog križa u Orahovici i mladi iz BiH

FENA Agencije

ZAGREB, 13. kolovoza (FENA) - U Orahovici u subotu počinje 15. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, a program osposobljavanja za voditelje vršnjačke edukacije tijekom 10 dana pohađat će 150 mladih od 14 do 30 godina iz Hrvatske i regije.

Uz mlade iz Osječko-baranjske županije, u Ljetnu školu stižu njihovi vršnjaci iz Samobora, Ivanca, Slavonskog Broda, Orahovice, Korčule,  Dubrovnika, Doboja, Tuzle, Novog Sada i Sombora, prenosi Hina.

Kroz desetodnevni program sudionici Ljetne škole osposobljavat će se za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa pa su tako u programu: prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovanja ljudima i djelovanje u izvanrednim situacijama.

Sudionici Ljetne škole moći će čuti i niz zanimljivih predavanja među kojima i predavanje "Vlada nacionalnog jedinstva – iskustva i izazovi" koje će održati Franjo Gregurić, predsjednik treće Vlade RH - Vlade nacionalnog jedinstva i potpredsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

 Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić govorit će o najvećim problemima suvremenog svijeta.

Uz učenje, na Ljetnoj školi u Orahovici mlade humanitarce očekuje i mnogo zabave i sportskih druženja te posjet Orahovačkom jezeru.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom