Kultura     | 13.08.2018. 12:48 |

Film 'Misao umjetnika' premijerno prikazan na 24. SFF-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. august (FENA) - Debitantski kratkometražni film "Misao umjetnika" rediteljice Amine Avdić, nastao u produkciji produkcijske kuće Klicker, premijerno je prikazan jučer u programu BH Film 24. Sarajevo Film Festivala. 

Film je sniman na autentičnim lokacijama u Sarajevu i Beogradu, a radnja prati mladog glumca Ivana koji kroz sasvim običan dijalog s prijateljem o premijernom izvođenju predstave istražuje nepoznata i nepristupačna mjesta svoga uma. 

Glavnu ulogu u filmu tumači jedan od najboljih srbijanskih glumaca Ivan Bosiljčić, koji je ove godine prvi put gost Sarajevo Film Festivala.

- Rad na filmu je bio proces koji je više ličio na proces dizajniranja nego režiranje filma. Imala sam sreću da sam za svoj prvi film sarađivala sa produkcijskom kućom Klicker i timom kojeg čine moji prijatelji te smo imali slobodu da skoro tri godine radimo na filmu - kazala je nakon premijere autorica filma Amina Avdić. 

Bosiljčić je kazao da mu je drago što je u trenutku kada je imao brojne ponude velikih produkcija odlučio raditi i na ovom filmu jer ga je Amina Avdić pozvala i dala konkretan prijedlog, da se "bavimo možda najnekonkretnijom mogućom stvari, a to je unutrašnji svijet umjetnika".

Sporedne uloge u filmu tumače Rijad Gvozden, Jelena Gavrilović i Jasmin Mirvić, a uz njih dio filmske ekipe čini i srbijanska pjevačica Jelena Tomašević Bosiljčić, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta