Stranačke aktivnosti     | 13.08.2018. 13:52 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Koalicija Hrvatsko zajedništvo ukazuje na veliki problem s kojim se suočava bh. društvo i koji je, kao i droga, velika opasnost za opstanak zdravih obitelji u hrvatskome narodu, a to je pošast kocke, čemu, možda i nesvjesno, kumuju i pojedini mediji idući za senzacionalnim vijestima. Objavom o raznim „velikim“ dobitcima na taj način regrutiraju nove nesretnike koji će postati ovisnici raznih kockarnica, bilo on-line ili drugim putem.

Istina, ponekada u medijima osvane i pokoja ispovijest onih koji su dotaknuli dno, razorili obitelji i vlastiti život, poput kockara iz istonimenoga romana velikoga Dostojevskog, ali tada je prekasno, a drugi rezoniraju: ako se njemu dogodilo, meni neće. Nažalost, takvi pomoć potraže u odgovarajućim zdravstvenim institucijama tek onda kada je prekasno i za njih i za njihove najbliže.

Svjesni smo kako je borba protiv ovoga poroka vrlo teška i neizvjesna, ali držimo kako ne samo roditelji nego i odgojno-obrazovne institucije na sebe moraju preuzeti još veću obvezu educiranja mladih o ovome zlu i posljedicama koje ostavlja iza sebe.

Zato se zalažemo, a i radit ćemo na tome kada dođemo na vlast, da se predavanja o ovoj problematici što češće održavaju na raznim okruglim stolovima, a po školama, da se uvedu česta gostovanja onih koji mogu učenike, ali i roditelje, educirati o ovome velikome zlu i tako pomoći mladima da kockarnice zaobilaze u velikome luku.

Ako je borba protiv pušenja mogla svoje mjesto naći u entitetskim i državnim parlamentima, zašto se i ova problematika ne može naći pred zastupnicima novoga saziva tih zakonodavnih tijela?

Svjesni smo kako ovisnost o kocki nije samo problem BiH nego i razvijenijih zemalja, ali zašto baš mi ne bismo mogli svojim primjerom u prevenciji ovoga zla biti primjer i ostalima? Uz pošast iseljavanja iz ove zemlje, pod aktualnom vlašću (kao i zlo zvano droga) ovo je još jedna rak-rana koja izjeda zdravo tkivo našega društva. Mi, dolaskom na vlast, obećavamo beskompromisnu borbu protiv ovoga zla.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo