Servisne informacije     | 13.08.2018. 14:20 |

U većini BiH sutra sunčano, u Krajini oblačnost

FENA Saopćenje

SRAJEVO, 13. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje na sjeverozapadu i istoku Bosne su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana lokalno sa pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 16, Ivan-sedlo 27, Livno i Sarajevo 29, Bugojno 30, Tuzla 31, Bihać, Gradačac i Sanski Most 32, Zenica 33 i Mostar 34 stepena.

U Krajini će sutra preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku BiH pretežno sunčano. U jutro i prijepodne kiša i pljuskovi su mogući u Krajini. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padavine ne sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine, krajem dana ili u večernjim satima, je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 28 do 34, na jugu do 36  stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura iznosit će se oko 18, a dnevna oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo