Servisne informacije     | 14.08.2018. 07:17 |

Na GP Izačić pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog oštećenja dilatacione naprave na mostu na dionici A-1 Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga saobraća se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na tim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na Graničnom prijelazu Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Svjetska trgovinska organizacija predviđa oporavak trgovine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'