Stranačke aktivnosti     | 14.08.2018. 12:31 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Ponovnim otvaranjem i pokušajem relativiziranja zločina genocida u Srebrenici i pokušajem da putem zakonodavnog tijela ponište prethodno urađeni posao, je ništa drugo nego direktno podržavanje genocida,  pogotovo ako se uzme u obzir da je dokazan pred međunarodnim sudom.

Priča o tome da je to predizborna radnja Dodika, je apsolutno nebitna, jer nema termina i vremenskog perioda u kome je moguće o tome govoriti na ovaj način.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra da je ovakvo ponašanje političara, koji baštine politiku genocida, direktna posljedica nečinjenja vlasti i neprovođenja presude za genocid, ali i lošeg rada pravosuđa na dokazivanju i presudama za ratne zločine. Aktuelna politika je prihvatila da oni sa dokazano najgorim rezultatima u pravosuđu budu ponovno izabrani i to je očito koordinirana akcija s pokušajem relativiziranja zločina genocida.

Pozivamo aktuelnu vlast da pokrene mehanizme provođenja presude za genocid, ali i ostalih presuda, jer je jasno da institucije koje su direktno odgovorne za taj zločin ne mogu obezbijediti mir i jednakost građana na svim dijelovima BiH.

Upozoravamo građane, da Dodik politikom raspirivanja mržnje i diranja u najdublje rane ovog naroda, izaziva nove konflikte i vjerovatno nije svjestan mogućih posljedica jedne takve politike.

Pokazuje se zasigurno da ovdašnja nesposobna vlast nije u stanju da prepozna važna pitanja i da ih pokrene kroz mehanizme vlasti i da su stranke dezintegracije preuzele inicijativu u ovoj državi i da su očito svi na vlasti ili sudionici ili pasivni posmatrači rastakanja države.

Postoji niz dokaza da jedan broj političara aktivno podriva državu ili čak otvoreno radi za interese druge države, a da institucije sistema ne poduzimaju ništa da se takvi procesuiraju, što stvara sumnju da unutar vlasti nema onih koji hoće ili su u stanju da to zaustave.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Čavalić i Omerović predlažu strožije kazne za vozače pod utjecajem aklohola

Članovi predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana