Bosna i Hercegovina     | 14.08.2018. 13:55 |

Poziv korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavu dokumentacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Služba za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Sarajevo, po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, privremeno će obustaviti isplatu invalidnina za sve one koji nisu dostavili podatke, a koje je zatražilo to ministarstvo. 

Naime, po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, upućeni su dopisi svim korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavljanje dokumentacije.

Svi korisnici su na adresu dobili poziv, prijavu koju su trebali ispuniti, te spisak ostalih neophodnih dokumenata (ovjerenu kopiju lične karte, CIPS-ovu prijavnicu i trajni izvod iz matične knjige rođenih). Bolesni i nepokretni korisnici prava mogu se obratiti u Matični ured koji će izaći na teren i ovjeriti potpis, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Iz nadležne službe pozivaju sve korisnike koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju da se u što kraćem roku jave u Službu za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti i ponesu tražene dokumente sa pisanom izjavom i na taj način nastave ostvarivati pravo na ličnu i porodičnu invalidninu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu