Servisne informacije     | 14.08.2018. 14:08 |

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Na Graničnom prijelazu (GP) Ivanica pojačan je promet vozila u oba smijera, na GP Bosanska Gradiška na izlazu, a na graničnim prijelazima: Bijača, Izačić i Velika Kladuša na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se na prelazak granice ne čeka duže od 30 minuta. 

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog izvođenja radova na području Hrvatske. 

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.  U toku su i radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu saobraćaju jednom trakom. 

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac),  M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg). 

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju tim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Povodom blagdana Velika Gospa, danas i sutra očekuje se pojačan promet vozila, kao i brojni pješaci, hodočasnici, na putevima prema Međugorju, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo