Servisne informacije     | 15.08.2018. 09:16 |

U BiH do kraja sedmice nestabilno vrijeme, lokalno obilni pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i grmljavina se prognoziraju uglavnom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.

U četvrtak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se prognoziraju jači pljuskovi i grmljavina. Bez padavina u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Bosni i Hercegovini u petak se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U subotu u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prijepodne mala do umjerena naoblaka. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni jači lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Bosni u nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prijepodne mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalnih pljuskova će biti i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 30 do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom