FENA biznis     | 15.08.2018. 09:41 |

Global Finance proglasio Sberbank najinovativnijom digitalnom bankom

FENA Saopćenje

 

Magazin Global Finance proglasio je Sberbank za najinovativniju digitalnu banku Centralne i Istočne Evrope. Nagrada se dodjeljuje  na osnovu  aktivnosti korištenja najsavremenije tehnologije u pružanju usluga klijentima.

Sberbank je također osvojila nagradu u kategoriji “Najbolji marketing i usluge na društvenim medijima”, koja se dodjeljuje bankama sa najinovativnijim i najefikasnijim digitalnim komunikacijskim projektima. Pored toga, Sberbank je po četvrti put osvojila prvo mjesto u kategoriji “Najbolje SMS/tekstualno bankarstvo.” U ovoj kategoriji fokus je na funkcionalnost i pogodnost bankarskih usluga putem SMS-a.

Global Finance razmatra elemente koji se kreću od objektivnih do subjektivnih kriterija. Objektivni kriteriji uključuju: snagu privlačenja i servisiranja digitalnih klijenata, rast broja digitalnih klijenata, širinu ponude proizvoda, kao i razvoj novih oblasti poslovanja i inovativnih usluga. Subjektivni kriteriji uključivali su mišljenja analitičara, bankarskih konsultanata i drugih iz oblasti međunarodnog bankarstva. Dobitnici nagrada se biraju iz više od 150 zemalja širom Afrike, Azijsko-Pacifičkih zemalja, Centralne i Istočne Evrope, Latinske Amerike, Srednjeg Istoka, Sjeverne Amerike i Zapadne Evrope.

Početkom ovog mjeseca, časopis Global Finance proglasio je digitalno korporativno bankarstvo Sberbank za najbolje u Rusiji. Također, Sberbank se našla na prvom mjestu u još tri kategorije korporativnih klijenata u Centralnoj i Istočnoj Evropi: najbolji online portal za usluge, najbolje integrisani bankarski korporativni website i najinovativnija digitalna banka.

Minesa Zukić
Menadžer za korporativne i marketinške komunikacije

Sberbank BH d.d.
Štrosmajerova 3

71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 294 735
Mobile: +387 60 33 54 267
minesa.zukic@sberbank.ba
www.sberbank.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Srbija: Sberbank Srbije postala Naša AIK Banka

HPB preuzeo Sberbank u Hrvatskoj, NLB u Sloveniji

Plenković nema spoznaja da Sberbank kani prodati udjel u Agrokoru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo