Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 15.08.2018. 11:08 |

Izrael otvorio glavni komercijalni prijelaz sa Gazom

FENA Internet

GAZA, 15. augusta (FENA) – Izraelske vlasti ponovo su otvorile granični prijelaz Karm Abu Salem / Kerem Shalom sa Gazom i time dozvolili transport goriva, građevinskog materijala, hrane i drugih roba u opkoljeni Pojas Gaze, izjavio je palestinski zvaničnik Raed Fattouh.

On je rekao da je kretanje kamiona s robom unutar prijelaza od jutros normalizirano i da se sve vraća na prvobitno stanje, onako kako je bilo prije no što je Izrael zatvorio prijelaz 9. jula, prenosi WAFA.

Izrael je zatvorio prijelaz kako bi izvršio pritisak na de facto vlast u Gazi, Hamas, da zaustavi puštanje balona sa zapaljivim materijalom u Izrael i Veliki marš povratka, odnosno proteste kod granične ograde Pojasa Gaze i Izraela.

Zvaničnici Ujedinjenih nacija (UN) su  upozorili na katastrofalne humanitarne posljedice ukoliko Izrael nastavi s blokadom Gaze koju je započeo prije 12 godina i zatvaranjem komercijalnih i drugih prijelaza sa Gazom.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'