Servisne informacije     | 16.08.2018. 07:20 |

U BiH kolovozi mjestimično vlažni ili mokri

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini kolovozi su mjestimično vlažni ili mokri, zbog kiše koja je padala tokom noći. Na pojedinim dionicama u kotinama i uz riječne tokove ima jutarnje magle.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg). 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić i Bosanski Brod, dok na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na GP Bosanski Novi-Dvor, zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen je saobraćaj, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta