Kultura     | 17.08.2018. 12:12 |

RCC podržava Sarajevo Film Festival i studentski film

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) uputilo je danas čestitke redateljici Hajni Kis za osvajanje "Srca Sarajeva" za najbolji studentski film za ostvarenje "Posljednji poziv", kao i svim nagrađenim autorima na 24. Sarajevo Film Festivalu. RCC je pokrovitelj nagrade za najbolji studentski film.

- Takmičenje za najbolji studentski film uvedeno je prošle godine, a mi smo tu kao međunarodni partner Festivala od samog početka - rekla je viša ekspertica za konkurentnost u RCC-u Dragana Đurica, dodavši kako je Vijeće odlučilo investirati upravo u ovu kategoriju takmičara jer ona otvara novi put saradnje ovim mladim umjetnicima, za učenje i napredovanje u životu, unoseći tako dašak svježeg umjetničkog zraka i progresivne prospekte u njihova društva. 

Podrška RCC-a također je odraz cilja da se razvije i osnaži zajednička turistička ponuda u regiji, a SFF predstavlja sjajan izbor jer je postao autentičan regionalni brend i jedna od najvećih regionalnih i međunarodnih turističkih atrakcija, navodi se u saopćenju.

RCC je također pokrenuo i Projekt za razvoj i promociju turizma koji radi na razvoju i promoviranju zajedničke regionalne ponude u oblasti kulturnog i avanturističkog turizma, povećanju broja turista koji posjećuju zapadni Balkan, produžavanju njihovog boravka i povećanju prihoda.

Projekat za razvijanje i promoviranje turizma prije mjesec dana je objavio poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru programa dodjele bespovratnih sredstava u vrijednosti od ukupno 1,62 miliona eura, koji uključuje više od 30 grantova pojedinačne vrijednosti do 54.000 eura. Rok za dostavljanje prijedloga je istekao jučer, a projektni tim će ocijeniti i odabrati najbolje u predstojećem periodu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo