Bosna i Hercegovina     | 17.08.2018. 14:15 |

Vlada FBiH podržala aktivnosti Hidrometeorološkog zavoda

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. kolovoza (FENA) - Vlada Federacije BiH usvojila je Odluku o usvajanju Dugoročnog provedbenog plana za implementaciju okvira interoperabilnosti na razini Federacije Bosne i Hercegovine.

Tijekom današnje sjednice u Mostaru dana je prethodna suglasnost na Program usavršavanja predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava gospodarskih društava sa sudjelovanjem državnog kapitala.

Federalna vlada donijela je dva rješenja kojima se dozvoljava korisniku izvlaštenja ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za ustanovljeno pravo stvarne služnosti na nekretninama nepotpuno izvlaštenim rješenjima Grada Mostara - Odjela za financije i nekretnine, od 9. veljače 2001. godine, kojim su izmijenjena pravosnažna rješenja od 4. veljače 2009. godine. Riječ je o parcelama na kojima je, u skladu s Elaboratom nepotpunog izvlaštenja, ustanovljeno pravo stvarne služnosti za potrebe Grada Mostara, u svrhu postavljanja kanalizacijskih cijevi primarne kanalizacijske mreže naselja Vrelo Radobolje - Ilići - Cim - Zahum - Podhum. Prije predaje u posjed nepotpuno izvlaštenih nekretnina, Grad Mostar - Odjel za financije i nekretnine osigurat će sve dokaze koji su potrebni za određivanje naknade za nepotpuno izvlaštene nekretnine.

Vlada FBiH dala je pozitivno mišljenje na tekst Prijedloga pravilnika o postupku izdavanja sigurnosnog odobrenja ili akreditacije sustava informacijsko-komunikacijskih tehnologija za rukovanje tajnim podacima, koji je 6. lipnja 2018. godine uputilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Vlada je prihvatila izvješće o provođenju projekata po Programu javnih investicija u sektoru energije, zaključeno s 31. ožujka 2018. godine.

Usvojeno je izvješće o radu JU Federalna novinska agencija za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine, koji je usvojio i Upravni odbor Agencije.

Vlada FBiH je razmatrala informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, sa stanjem na 30. srpnja 2018. godine, o kontroli namjenskog utroška grant sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2016. godinu "Kapitalni transferi javnim poduzećima financiranje razvojnih projekata u FBiH".

Federalna vlada prihvatila je informaciju Federalnog hidrometeorološkog zavoda o potrebama uspostave radarskih mjerenja u Federaciji BiH kao nezamjenjivog izvora informacija u ranom upozoravanju na opasne meteorološke pojave. Podržala je sve aktivnosti Zavoda na izradi tog idejnog projekta.

Usvojena je inicijativa Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za donošenje odluke o odobravanju izdvajanja sredstava tom ministarstvu iz Tekuće rezerve Proračuna FBiH za 2018. godinu. Federalno ministarstvo financija je zaduženo da za prvu iduću sjednicu pripremi prijedlog odluke o odobravanju ovih sredstava, za plaćanje troškova PDV-a u iznosu od oko 27.600 KM za sustav za praćenje vozila (uključujući instaliranje i montiranje), te softver i montažu, kako bi bio uspostavljen sustav praćenja požara. Tu opremu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donirala je Turska generalna uprava za šumarstvo.

Vlada FBiH razmotrila je inicijativu Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH o rješavanju pitanja statusa objekta Dom odmora u Trpnju (Put od vila 2, Republika Hrvatska) od 25. svibnja 2018. godine. Služba je zadužena da pripremi tekst inicijative za rješavanje pitanja statusa ovog objekta, koju će premijer FBiH uputiti Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Nakon razmatranja informacije Federalne uprave za inspekcijske poslove o stanju turističkih zajednica i nadzoru nad namjenskim korištenjem sredstava po osnovu prihoda od članarine i boravišne takse od strane turističkih zajednica u Federaciji BiH, Vlada je donijela zaključak kojim traži ubrzanje procedure usvajanja Prijedloga zakona o turizmu FBiH i Prijedloga zakona o boravišnoj taksi FBiH od Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana