Stranačke aktivnosti     | 17.08.2018. 14:26 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

GRAS ponovo upošljava. Raspisan je konkurs za 18 osoba, od čega 15 otpada na kontrolore karata. Radi se o poslovima na određeno vrijeme, što dodatno pojačava sumnju da se radi o predizbornim zapošljavanjima, kaže Elvis Vreto iz Naše stranke: „GRAS drastično pojačava broj kontrolora karata na kraju turističke sezone, a pred izbore. Ovo zapošljavanje nema ekonomsko opravdanje, nego političko, 18 politički zaposlenih koji će opciji koja ih je zaposlila donijeti višestruko više glasova. Naravno, neće tu niko dugo biti sretan. GRAS je najveći poreski dužnik na području FBiH, s blizu 140 miliona maraka duga. S ovim zapošljavanjem upast će u još veće probleme, te će se i zaposleni i oni koji su ih zaposlili naći u neobranom grožđu. Građani, korisnici javnog prevoza, dugoročno gledano su najveći gubitnici zahvaljujući ovakvim odlukama. Među njima, na sreću, ima mnogo više birača od onih koje GRAS može kupiti kratkoročnim uhljebljenjem. Računamo na takve u oktobru. Glavni krivci za ovo zapošljavanje su direktor GRAS-a Avdo Vatrić i ministar saobraćaja KS Mujo Fišo.

Prisjetimo se, Vatrić je na poziciju direktora GRAS-a došao gromoglasno najavljujući projekte kakvih se ne bi postidili ni najnapredniji evropski gradovi, naprimjer izgradnja tramvajske pruge na relaciji Ilidža – Hrasnica. Umjesto toga, na putu je da uspije u onom što nije najavio – izjednačenju broja putnika s brojem revizora.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu