Sport     | 18.08.2018. 19:39 |

Ornek: Mi smo skroman tim, ali u sedam dana smo tri puta ostali neporaženi

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. augusta (FENA) - Čelik je u šestom kolu Premijer nogometne lige BiH lako savladao Zvijezdu 09 rezultatom 2:0 te upisao i treći uzastopni domaći trijumf, a bio je ovo i prvi susret u kojem su ove sezone puleni turskog trenera Adnana Orneka postigli više od jednog gola. Zvijezda je, pak, nakon tri uzastopna remija, poražena u drugom uzastopnom meču.   

- Ne sjećam se kada sam izgubio utakmicu, a da moj golman nije imao nijednu intervenciju. To je paradoks koji se ne dešava baš često. Čelik je zasluženo pobijedio, jer je postigao golove iz brzih akcija - kazao je trener Zvijezde 09 Milan Đuričić, koji je dodao i kako nije sramota izgubiti u Zenici. Gostujući je trener pohvalio i "divnu publiku, koja, zaista, nosi ove momke".

- Želio bih zahvaliti protivniku na fer i korektnoj igri - jednoj gospodskoj igri. Znali smo da nas čeka kvalitetan protivnik, ali nama prednost i olakšanje daje što igramo pred domaćom publikom.

Ali, ne smijemo zaboraviti da smo mi skroman tim, koji je, ipak, u sedam dana tri puta ostao neporažen - kazao je Ornek, koji je dodao kako je proteklih dana morao dosta mijenjati tim.

On je istakako kako se njegovi igrači dobro bore, ali i da zaslužuju veći broj navijača na tribinama te zahvalio svima koji su došli da podrže njegov tim.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

NK Čelik od Grada Zenica traži pola miliona KM u cilju deblokade računa

Čelik zvanično otkazao i utakmicu protiv Posušja te će biti izbačen u niži rang

Bulajić: Nemam više snage za ovaj posao, ali nemam kome predati Čelik

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana