Stranačke aktivnosti     | 19.08.2018. 09:35 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Šefik Džaferović je, nakon spektakularne tribine u Banovićima, nastavio seriju direktnih razgovora sa građanima posjetama herojskim mjestima Teočaku, Sapni i Kalesiji.

Džaferović je govorio o svom programu i odgovarao na sva aktuelna pitanja koja su zanimala građane.

-SDA je autentična politička snaga proizašla iz naroda i stranka koja artikuliše politički glas bošnjačkog naroda. To je bilo tako u proteklim decenijama, biće i u buduće. Jedino snažna SDA garantuje jaku državu Bosnu i Hercegovinu. Sve ostalo su kopije ili projekti zasnovani na ličnim interesima pojedinaca, koji su spremni da za komad vlasti izdaju interese i države i naroda, kao što je to u dva mandata radio SDP i kao što to svakodnevno radi vlasnik SBB-a, koji je bio spreman da vlastiti narod optuži za početak rata, kazao je Džaferović na tribini u Kalesiji.

On je dodao da nikakve laži i uvrede iz protivničkih tabora, koje se svakodnevno plasiraju o njemu i SDA, ne mogu promijeniti činjenice.

-Obišao sam cijelu Bosnu i Hercegovinu, svakodnevno razgovaram sa ljudima, i očigledno je da je narod shvatio njihov jeftini populizam i smutnju. To su ljudi koji ne smiju da napuste svoje kancelarije i sarajevske kafane i odu među narod. Umjesto toga, sva njihova politika svodi se na napade na SDA i mene, dok se istovremeno tajno sastaju sa onima koji atakuju na državu BiH. Neka odgovore narodu zašto im smeta SDA, koja brani interese države BiH, a ne smetaju oni koji tu državu napadaju, kazao je Džaferović.

Džaferović je u Sapni, Teočaku i Kalesiji razgovarao sa stranačkim rukovodstvima SDA i brojnim građanima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom