Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 11:12 |

Spahić: Kurban-bajram nespojiv sa nezaježljivom pohlepom za posjedovanjem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Predsjednik Građanske demokratske stranke (GDS) BiH Ibrahim Spahić uputio je čestitku reis-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim građanima islamske vjere povodom Kurban-bajrama, naglasivši da je riječ o najznačajnijem islamskom blagdanu, blagdanu žrtvovanja i darovanja.

Spahić podvlači da je suština kurbana posvećenost i opšte dobro, te da je Kurban-bajram  nespojiv sa nezajažljivom pohlepom za posjedovanjem, egoističnim prisvajanjem i nerazumnim raspolagnjem dobara ljudske zajednice kao vlastitim imetkom, saopćeno je iz GDS-a BiH. 

- Solidarnost je najveća vrlina ljudske zajednice. Dijelite sa svima dobro i svakom čovjeku u nevolji i siromaštvu darujte ponizno svoje kurbane, posebno onima kojima je najpotrebnije, djeci i porodicama u izbjeglištvu i raseljenju. Želim Vam da u miru i dobru, porodičnom i prijateljskom okruženju, provedete dane Kurban-bajrama i da vam darivanje bude ispunjeno radošću i životnom mudrošću. Mislite i vjerujte, osjetite i prepoznajte smisao Ibrahimovog sna. Bajram šerif mubarek olsun - navodi se u čestitki Ibrahima Spahića.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu