Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBBBiH

Saopćenje

Izjava predsjednika RS Milorada Dodika da je u „Potočarima sahranjeno više od 50 posto vojnika koji su stradali u borbama u i oko Srebrenicve, što govori da su Potočari , koje pokušavaju predstaviti kao groblje žrtava zločina u Srebrenici, u suštini vojno groblje“, još je jedna u nizu teških uvreda na račun Bošnjaka i žrtava genocida u Srebrenici, saopćeno je iz Press centra SBB-a.

Dodik uporno nastavlja užasnu politiku negiranja genocida i relevantnih presuda Međunarodnih sudova, koji su dokazali i presudili da su Vojska i policija RS, pod komandom i rukovodstvom zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića u Srebrenici počinile genocid.

Ovakva poruka Bošnjacima, dan uoči Bajrama, užasavajuća je i uznemirujuća, ona podstiće međunacionalnu mržnju i netrpeljivost. Stoga,  SBB od relevantnih domaćih i međunarodnih institucija očekuje brzu reakciju, jer su ovakve ocjene čelnika entiteta RS flagrantno kršenje svih pozitivnih i civiliziranih normi u demokratskom društvu.

Milorada Dodika, opsjednutog revizionističkim ultranacionalističkim sljepilom, još jednom pozivamo da pogleda imena i godišta rođenja djece, žena i staraca na nepreglednom polju nišana žrtava genocida u Potočarima. Lažima i uvredama žrtava genocida sigurno neće doprinjeti toliko potrebnom pomirenju u BiH, ali će sebe i svoju politiku gurnuti još dalje prema smetljištu moderne historije čovječanstva, kaže se u saopćenju SBB-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.