Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 15:13 |

Salkić: Neka nas Bajram dodatno učvrsti i ujedini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je čestitku muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu predstojećeg Kurban-bajrama.

- Radost najvećeg muslimanskog blagdana Kurban – bajrama i ove godine će se osjetiti na svakom pedlju naše domovine Bosne i Hercegovine. Posebno je zadovoljstvo činjenica da će bajramsku radost, zajedno sa svojim porodicama i komšijama, podijeliti Bošnjaci muslimani u bh. entitetu RS, od Trebinja, Rudog i Višegrada, preko Podrinja, Semberije, Posavine, do Doboja, Mrkonjić Grada i Krajine. Uprkos teškim vremenima i iskušenjima, njihovo žrtvovanje i neupitna borba za opstanak na svojim višestoljetnim ognjištima, inspiracija je za sve nas. Suočeni sa nepravdom, oni, zajedno s nama, nastavljaju podizati svoje porodice, školovati djecu i boriti se za sretniji život, vjerujući u izgradnju države Bosne i Hercegovine sa jednakim mogućnostima za sve njene građane - stoji u čestitci. 

Istovremeno, kako se dodaje, u svim ovim krajevima, još dugo vremena, bajramska radost će se miješati sa bajramskom tugom.

- Gotovo da ne postoji bošnjačka kuća u ovom entitetu u kojoj za bajramskom sofrom neće nedostajati neko od najmilijih. Ta bolna činjenica je posljedica agresije, etničkog čišćenja i genocida. Zbog toga, svi koji mogu, neka budu oslonac i vjetar u leđa Bošnjacima u entitetu RS, posebno u bajramskim danima, kada potvrđuju da su u svojoj vjeri, na svojoj zemlji i u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Neka nas najveći muslimanski blagdan kao zajednicu dodatno učvrsti i ujedini, a mi pokažimo da smo dostojni emaneta kojeg su nam ostavili naši najmiliji, naši šehidi. I nikada ne smijemo i nećemo odustati, niti izdati vrijednosti za koje su mnogi živote dali - dodaje se u Salkićevoj čestitki.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Bećirović uputio čestitku u povodu 8. marta - Međunarodnog dana žena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo