Servisne informacije     | 22.08.2018. 14:24 |

U BiH sutra prijepodne sunčano, u večernjim satima pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne preovladavati sunčano.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna većinom između 28 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne preovladavati sunčano. Više oblačnosti bit će u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima je bilo magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana registrovani su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Ivan-sedlo 25, Sarajevo 29, Bugojno i Livno 30, Sanski Most 31, Bihać, Doboj, Gradačac, Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zenica 32, Banja Luka i Brčko 33, Bijeljina 34 i Mostar 35, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo