Bosna i Hercegovina     | 22.08.2018. 16:14 |

Bukvarević: Uskoro novi pokušaj usaglašavanja sa braniteljima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Iz Vlade Federacije najavljen je novi pokušaj usaglašavanja zakona o pravima demobiliziranih branitelja u FBiH, javio je BHRT.

Resorni ministar Salko Bukvarević smatra da će taj proces krenuti vrlo brzo, ali da će tekst zakona umnogome biti različit od onoga što traže demobilizirani borci.

- Očekujemo da iz Parlamenta FBiH, kako je Komisija za usaglašavanje u petak donijela zaključak, taj tekst vrate na doradu, da ga upute prema premijeru i Parlamentu - rekao je Bukvarević za BHRT.

Ministar kaže da će, nakon što dobije zadatak od premijera, sa predstavnicima demobiliziranih branitelja i sa predstavnicima boraca koji su podnijeli određene zahtjeve još jedanput analizirati šta je sve u tim zahtjevima pravno neprovodivo i kolika su finansijska sredstva potrebna za realizaciju onoga što se traži.

- Nećemo odustati od plana i projekta da dođemo do zakona o pravima demobiliziranih branitelja, ali nam treba realan i provodiv zakon i zakon za koji ima dovoljno sredstava - potcrtao je ministar Salko Bukvarević.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

Imamović: BiH je nosivi stub Zapadnog Balkana, Dodikova ponuda Crnoj Gori je bezobrazluk

Forto i Karamehmedović potpisali sporazum, četiri miliona KM za BHRT (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'