Stranačke aktivnosti     | 23.08.2018. 10:12 |

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

FENA Saopćenje

Kandidat za predsjednika entiteta RS Ćamil Duraković poručio je danas da Milorad Dodik ulazi u sukob sa SAD-om na štetu običnih građana RS-a. Isto ne treba odbacivati kao 'predizbornu retoriku', ali javnost treba znati da od podrške istočnih saveznika nema ništa, napominje Duraković. 

"Ako pogledate takozvane ruske investicije u RS, one su uglavnom bile u 'sivoj' zoni poput Israeli Investment Grupe u Rudniku Ljubija, sa računima na Sejšelima, ili su išli sistemom kupovine firme kreditom koji onda kupljeno preduzeće otplaćuje, kao Rafinerija Brod. Ništa od toga nije otvorilo radna mjesta, već je samo izvuklo pare iz RS-a", kazao je Duraković. 

"Dogovor s Kinezima oko autoputa je ista stvar. Kineske firme grade našim novcem autoput koji će otići Kinezima pod koncesiju kad ne budemo pokrili kredit koji smo od njih uzeli. To su kratkoročno zvučni potezi velikih riječi i para, ali dugoročno štete interesima ljudi koji ovdje žive" napominje Duraković. 

"Javnost zaboravlja da nas Dodik uvijek najviše zadužuje kod MMF-a, EBRD-a i Svjetske banke, te da se dobro ušuti kada treba dijeliti državni novac od PDV-a. Sedmicu dana ozbiljnih sankcija Zapada Dodikov režim neće preživjeti. Problem je samo objasniti narodu da su stihovi 'ne može nam niko ništa' samo Dodikova nostalgična sjećanja na vrijeme šverca pod sankcijama  Jugoslaviji", zaključuje Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javost Pokreta Odgovor

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo