Kultura     | 23.08.2018. 12:42 |

Sve spremno za PYAF! REINVENTED festival u Jablanici

FENA Saopćenje

JABLANICA, 23. kolovoza (FENA) - Festival omladinske kulture PYAF! REINVENTED održat će se u Jablanici od 24. do 26. kolovoza, a ovogodišnji program nudi širok spektar kulturnih sadržaja s fokusom na promociju omladinskog stvaralaštva.

Glazbeni dio festivala održava se na otvorenoj sceni kompleksa Muzeja "Bitke za ranjenike na Neretvi" gdje će nastupiti 6 demo bendova, Shar Shuvuu (Zenica), Nervni slom (Sarajevo), Floridus (Mostar), Infuzija (Bratunac), G.R.I.M.M (Bijeljina) te Jufkamental (Mostar), najavili su organizatori.

Osim demo bendova za dobru festivalsku atmosferu pobrinut će se Rambo Amadeus koji nastupa 24. kolovoza, dok je dan poslije rezerviran za mostarski bend Zoster te banjalučki sastav Afrodizijak.

Crtači murala također će naći svoje mjesto na festivalu gdje će ukupno sedam umjetnika iz BiH, Turske i SAD-a crtati svoje radove koji će biti izloženi i predstavljeni festivalskoj publici.

U velikoj sali Muzeja bit će izvedene dvije predstave: 24. kolovoza s predstavom "Posljednji nezaposleni" nastupa Teatar mladih iz Goražda, dok će dva dana kasnije Sarajevski ratni teatar SARTR izvesti svoju nagrađivanu predstavu "JEDVANOSIMSOBOAKALOMOSTOBO".

U sklopu edukativnog dijela programa bit će upriličene četiri radionice: Društvena odgovornost umjetnika, redatelja Dine Mustafića, Aktivizam mladih kroz umjetnost, radionica perkusije te žonglerska radionica na kojoj će sudionici upoznati osnove žongliranja i plesa s vatrom.

Generalni pokrovitelj festivala je Bosnia – Hezegovina resilience initiative, uz potporu Općine Jablanica, Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca (AMUS) i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Ulaz na sve festivalske događaje i radionice je besplatan.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Jablanici zapaljeno vatrogasno vozilo

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Obilježavanje obljetnice raspuštanja logora „Muzej“ u Jablanici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta