Bosna i Hercegovina     | 23.08.2018. 12:46 |

FUP - Operativna akcija 'Tender' na području TK i KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su, nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona i podršku Obavještajno- sigurnosne agencije BiH, započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Tender“ na području Tuzlanskog Kantona (TK) i Kantona Sarajevo (KS), a vezano za krivično djelo - udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz FUP-a.

U sklopu te akcije u službene prostorije Federalne uprave policije u Tuzli, privedene su radi kriminalističke obrade tri osobe iz Sarajeva incijala M.F. (1967.god.), H.G. (1974.god.) i S.N. (1976. god.) i jedna osoba iz Tuzle incijala A.J. (1965. god)., protiv kojih će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog Kantona.

Iz FUP-a napominju da su policijski službenici ove uprave u toku provođenja istrage u spomenutom predmetu, a po Naredbi Kantonalnog Suda u Tuzli, izuzeli određenu tendersku dokumentaciju iz službenih prostorija preduzeća GRAS, Ministarstva saobraćaja i drugih pravnih subjekata koji su učestvovali u tenderu, a vezano za nabavku plinskih autobusa i minibusa za potrebe spomenutog preduzeća.

Asistenciju prilikom aktivnosti pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije se nastavljeju, navodi se u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Šefovi Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga u FBiH održali sastanak u Sarajevu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'