Bosna i Hercegovina     | 23.08.2018. 14:41 |

Ivanić obišao novoizgrađeni Dom zdravlja u Kotor-Varoši

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić boravio je u posjeti općini Kotor-Varoš gdje je obišao savremeni Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon" čiju izgradnju je finansirala Fondacija "Hajdar Aliev" iz Azerbejdžana.

- Zahvaljujući prijateljstvu i odličnoj saradnji s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alievim, ova azerbejdžanska fondacija uložila je u Kotor-Varoš i Republiku Srpsku nekoliko miliona KM - podsjetio je Ivanić.

Najavio je da će predstavnici ove fondacije doći u septembru u Kotor-Varoš, dodajući da su iz Fondacije zadovoljni saradnjom te su obećali da će nastaviti i dalje ulagati u Republiku Srpsku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izgradnjom savremenog Doma zdravlja, Kotor-Varoš dobio je porodičnu medicinu, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite, kao i moderno sanitetsko vozilo.

Ovaj dom zdravlja jedan je od rijetkih u Republici Srpskoj koji posluje pozitivno. Ima 80 zaposlenih, a u posljednje dvije godine uloženo je više od dva miliona maraka, navodi se u saopćenju.

Ivanić je tokom posjete razgovarao i s načelnikom Kotor-Varoša Zdenkom Sakanom o razvijenoj privredi u ovoj općini koja ima visoku stopu zaposlenosti i u kojoj posluje 295 privrednih subjekata, od čega je većina malih i srednjih preduzeća te dva velika.

- Svi pogoni koji su bili državni sada su privatizirani čime je u Kotor-Varoši u potpunosti spašena privredu. Imamo metalsku, kožarsku, drvoprerađivačku industriju - kazao je Sakan.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ivanić: Pritisak o potrebi jačanja Ujedinjenih nacija raste

Ivanić na Baku Forumu: Stanje u Ukrajini najveći svjetski izazov (VIDEO)

Ivanić: Dobijanje kandidatskog statusa simboličan, ali vrlo značajan čin

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo