Ekonomija     | 23.08.2018. 16:33 |

U Mostaru tehnološki događaj 'Find your Spark'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. augusta (FENA) - Tehnološki događaj „Find your Spark“, u organizaciji  Biznis parka SPARK, u kojem će IT Girls prezentirati svoje digitalne proizvode i učestvovati na radionicama na temu kreiranja skica za mobilne aplikacije, održat će se 25. augusta u Mostaru.

„Find your Spark“, na kojem će se predstaviti  IT Girls, podrazumijeva izložbu gadžeta (najnovija postignuća iz područja virtualne stvarnosti, pametnih kuća, robota, dronova, električnih vozila, CNC strojeva i mnogih drugih), radionice robotike i 3D printanja te natjecanja dronovima u brzini, preciznosti fotografiranja i preciznosti slijetanja. Članovi IT Girls inicijative će imati priliku da učestvuju na radionicama te da prezentiraju svoje digitalne proizvode.

 IT Girls će održati i radionicu u Hotelu 'Mostar' na temu kreiranja funkcionalnih skica za mobilne aplikacije te će sastavljati i programirati LEGO robote. Radionice će se održavati u subotu i nedjelju, saopćili su organizatori.

 

 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo